Telefon (Odvisnosti mladega človeka)

Ivan je petnajstletnik, ki živi predmestju večjega mesta. Svoja osnovnošolska leta je rad preživljal s prijatelji na igrišču ter se veliko družil z družino. Ni imel bratov in sester, temveč je bil edinec. Starša sta se trudila, da bi mu omogočila vse, česar si je zaželel. Govorila sta mu, da je popoln in  da  je  najboljši na vseh področjih, s katerimi se ukvarja. Ivanu  se je približeval zaključek osnovne šole, ki jo je seveda končal kot odličnjak. Za odličen uspeh pa si je zaželel nov ter hkrati zelo drag telefon. Kljub finančni stiski, v kateri je družina bila, sta se starša odločila, da mu bosta željo izpolnila. Ko pa je Ivan dobil nov telefon, se mu je življenje popolnoma spremenilo.

Kar naenkrat je postal popolnoma drugačna oseba, kot je bil, preden je dobil nov telefon. Iz prej pridnega, vzornega fanta, ki si je rad vzel čas za najbližje, se je prerodil v popolnega odvisnika od telefona. Ni se več zmenil za svet okoli sebe, temveč mu je bil pomemben le njegov telefon. Nekega dne je Ivanovega očeta klical sinov prej najboljši prijatelj Niko. Povedal mu je, da kliče, ker je Ivan popolnoma prekinil stike z vsemi prijatelji in da mu je le želel sporočiti, da je zbolel za rakom. Oče je seveda vse to želel povedati sinu, ki pa se ni zmenil zanj. Tako je minilo nekaj mesecev, ko je Ivanov prijatelj Niko ponovno klical. Povedal je, da se nahaja v bolnišnici in da mu zdravniki ne morejo več pomagati , hkrati pa si želi še zadnjič videti svojega prijatelja, Ivana, da bi se od njega poslovil. Ivan je tisti trenutek  šel mimo očeta, ki se je pogovarjal po telefonu in je vse slišal. Kar naenkrat se je zavedel, kaj se mu je dogajalo zadnje mesece. Odhitel je v bolnišnico, k Niku. Ko je prišel tja,  je svojega prijatelja našel mrtvega.

Ivan se je ob tem počutil popolnoma nemočnega in prizadetega, saj  svojega prijatelja nikoli več ne bo videl niti se ne bo mogel z njim pogovoriti. Tako se je odločil, da bo poiskal pomoč, da bo ponovno našel pravega sebe.


E.S.S.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)