``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

 tema novele: resnica in laž

 

LAŽ IMA KRATKE NOGE” 

 

Najstnica Ela se je pred nekaj meseci, zaradi očetove nove službe, preselila in zamenjala tudi šolo. Hitro se je sporazumela z razredom, pridobila je tudi zelo dobreocene, a nekega je dobila negativno oceno, in sicer pri matematiki. 

 

Te slabe novice ni želela povedati staršema, mami Sanji in očetu Jerneju, saj jo je bilo strah, da bosta zelo jezna nanjo, zato se jima je zlagala, da je dobila dobro oceno. Starša sta ji verjela, a čez nekaj dni so ju iz šole poklicali na pogovor s profesorico, da se pogovorijo o Eli. Naslednji dan se tako odpravita v šolo, kar malo v skrbeh, kaj se je zgodilo. Ko jima je profesorica povedala za Elino slabo oceno, sta bila presenečena, saj si nista mislila, da bi se jima hči lahko  zlagala.

 

Ko sta se vrnila s sestanka s profesorico, sta se pogovorila še z Elo. Povedala sta ji, da nanjo nista jezna zaradi ocene, ampak ker jima ni povedala resnice. Ela se je ob tem počutila zelo slabo, kajti vedela je, da je ravnala narobe. Dogovorili so se, da se v prihodnje to več ne bo dogajalo. Na koncu pa je Ela oceno tudi popravila, pri čemer sta ji pomagala starša, tako da sta ji poiskala inštruktorja. Ela se je iz tega naučila, da nam laž nikoli ne koristi, še manj pa pomaga.  

 

A.      H.  

 

strip:  


 

 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)