Zgodba o naivni deklici (Dobrota ni vedno sirota)


Nekega sončnega popoldneva se je skupina treh dečkov igrala na peščeni plaži ob morju, skupaj pa so preživljali še zadnji dan počitnic. Ker jim je postalo dolgčas, so se odločili, da se bodo spomnili nove, nenavadne igre. Sedeli so v krogu in se pogovarjali.  

Najstarejši in največji med njimi, po imenu Mark, je predlagal, da bi malo ponagajali deklici Ani, ki je ravnokar prišla na plažo. Deklico je poznal že nekaj let, saj je živela v njegovi soseski, vedel pa je, da je Ana precej sramežljiva ter ubogljiva in bo naredila, kar koli ji bo rekel, saj se ne bo upala upreti. Mark je bil precej norčav, saj je že večkrat otrokom na šoli povzročal preglavice s skrivanjem njihovih čevljev po šoli in nesramnimi izjavami. Marka v resnici nobeden izmed otrok ni maral, vendar ker so se ga bali, so se še naprej družili z njim in upoštevali njegove želje. Ana je prisedla k Marku in prijazno pozdravila vse tri dečke. Mark nato prosi deklico, naj mu prinese njegov klobuk, ker mu ga je veter odnesel na vrh skale. Deklica ga je upošteva in je spleza na skalo. Ko ji je uspelo splezati na vrh skale, so jo dečki, polni pričakovanja, gledali in čakali, če ji bo morda spodrsnilo, kajti skala je bila precej mokra zaradi dežja, ki je padal pred nekaj urami. Mark in dečka Jan in Miha, ki sta sedela z njim, so začeli ploskati in na ves glas kričati proti deklici, da bi jo prestrašili in bi ji zato spodrsnilo, oni pa bi se potem lahko norčevali iz nje. Kričanje dečkov je zaslišal moški s fotoaparatom, ki je ravno iskal navdih za dobro fotografijo. Moški pogleda proti skali, kjer opazi dolgolaso deklico, ki ji lasje plapolajo v smeri vetra. Nato izkoristi priložnost in jo fotografira. Naslednji dan je fotografijo razvil, objavil pa jo je tudi na svojem blogu.  

Ko je Ana prispela s počitnic, ji je mati povedala, da ji mora nekaj pokazati. Prinesla ji je najstniško revijo Eva in jo odprla na deseti strani. Ana je začudeno strmela v odprto stran revije. Hitro je opazila svojo fotografijo, ko stoji na skali, medtem ko ji lasje plapolajo v vetru. Pod fotografijo opazi napis, da je to najboljša fotografija meseca ter da deklico na sliki prosijo, naj jih kontaktira na napisano telefonsko številko. Radi bi ji poslali fotografijo in nagrado v vrednosti 100 €. 
 

L. L.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)