Od popolnosti do propada (Odvisnosti mladega človeka)

Pred sedemnajstimi leti se je preprostemu paru rodil sin Mark. Starša sta ga vzgojila v pridnega in prijaznega fanta. Kadar koli sta kaj potrebovala, jima je Mark priskočil na pomoč. Nekoliko negativna Markova plat pa je bila, da se je družil z ljudmi, ki mu niso bili ravno za  vzor. Vsak dan so hodili na zabave, pijančevali in občasno jemali tudi prepovedane snovi. Kadar koli je Mark želel zapustiti hišo, je staršema rekel, da se gre učit k najboljšemu prijatelju, Janezu, ki v resnici sploh ni obstajal.

 

Letošnje silvestrovanje je Mark praznoval v družbi ljudi, ki niso nanj vplivali ravno pozitivno. Odnosi med njimi niso bili iskreni. Ves čas so se vsi le pretvarjali in menili, da so najboljši. Drug drugega so prisilili, da spijejo vsako alkoholno pijačo, ki jo vidijo, in se ne upirajo drogam, kljub temu da jim njihova starost tega ne dovoljuje. V petnajstih letih svojega življenja Mark ni poskusil nič od naštetega, zato mu je takšen svet bil popolna neznanka. Omenjeno družbo je spoznal na prijateljičini zabavi, ki jo je priredila za svoj rojstni dan. Od takrat se Mark zaradi njihovega vpliva ni mogel ločiti od njih. V dveh letih druženja z njimi je že postal odvisen od drog. Pred staršema mu je k sreči uspelo vse prikriti, saj je vedel, da če izvesta, zanj to ne bo pomenilo nič dobrega. Na novoletni zabavi se je s prijatelji igral igro Resnica ali izziv. Nihče izmed njih ni vedel, kaj počne in niti približno, kaj govori. Po petih minutah igre je bil na vrsti Mark, ki si je izbral izziv. Tega mu je zastavil Tian. Rekel mu je, da mora skočiti z mostu, če ima rad svojo mamo. V tistem trenutku Mark ni dojel, kaj mu je Tian rekel, zato je brez premisleka takoj vstal in odhitel do mostu. Drugi so se mu smejali, pa vendar  hiteli za njim in mu govorili, da si ne upa. Marka je to še dodatno spodbudilo. Ko so prišli do mostu nad Savo,  je Mark v trenutku slekel majico, se obrnil proti ''prijateljem'' in jim rekel, da jim bo še žal, ter skočil v vodo.

 

Po skoku v Savo je družba odšla nazaj v hišo in zaspala. Zjutraj so se zbudili v hladno in oblačno jutro ter ugotovili, da Marka ni. Sprva niso vedeli, kaj se je zgodilo in kje je. S časoma pa so dojeli ter policistom kasneje priznali, kaj se je zgodilo. Napotili so jih do Prevzgojnega doma v Radečah, kjer so preživeli preostanek svojih najstniških let.  


L. P. 


https://www.storyboardthat.com/storyboards/f543ad27/od-popolnosti-do-propada2?utm_source=Storyboard%20That%20Website&utm_medium=email&utm_campaign=site-storyboard-created-22 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)