MIA IN LISICA (denar in družba)

                                             MIA IN LISICA

                                                  denar in družba

 

Ob zvonu cerkvene ure, ki je naznanila polnoč, se je v malo podeželjsko vasico prikradla lisica. Tiho je stopala po vaškem trgu ter iskala pobožnega kmeta ali kmetico, ki bi ga lahko prelisičila.

 

Nenadoma je ob vaškem vodnjaku zagledala deklico, ki se je igrala z velikim kupom zelenega listja. Lisica, začudena nad prizorom, se je odpravila do deklice in jo vprašala, kaj počne sama na trgu tako pozno.

Ta ji je odgovorila, da šteje listje, ki ga je danes nabrala. Zvitorepka se je nad dogajnajem začudila, zato je prosila deklico, naj pojasni, kaj pomeni njeno početje. Deklica ji je razložila, da vsak dan v gozdu nabira listje, ki ga kasneje uporablja kot denar, saj je njihova vasica tako majhna in oddaljena od drugih mest, da  so popolnoma neodvisni in so sklenili dogovor, da bo njihovo denarno sredstvo listje, ki je dostopno vsem. Lisica, ki je že leta tavala po svetu in izigravala ljudi, ne iz zlohote ali pohlepa, ampak iz želje po preživetju, se je spoprijateljila z deklico Mio.Ta ji je pomagala nabrati listje ter jo je pripeljala k sosedu, ki je prodajal hišo. Zvitorepka je tako kupila svoj prvi dom.

Mia in lisica sta postali najboljši prijateljici in lisica je srečno živela v novi hiši. Skupaj z Mio sta pomagali vsakemu, ki je zataval v vasico in iskal boljše življenje.

 

A.T.S


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)