KAKO IMA LAŽ KRATKE NOGE (RESNICA IN LAŽ)

Resnica in laž sta besedi, ki ju zagotovo vsi dobro poznamo. Po navadi govorimo resnic, ko smo veseli in

nam je lepo pri srcu, laž pa takrat, ko smo razočarani ali jezni nase. »Resnica boli, ampak laž ima kratke noge«. Kaj je bolje? Se lagati ali povedati resnico?                                                                                         


Resnico in laž sta poznala tudi Jurček in njegov mlajši brat, Cene. Jurček se je ves čas rad zabaval in se lagal staršem, kaj je počel in kje je bil, Cene pa je vedno povedal vse po resnici in staršem ničesar ni skrival. 

Nekega dne se je zgodilo, da je Ceneta napadla skupina fantov, ki ga je zvlekla v jamo, iz katere je padel v prepad. Pri padcu si je zlomil vratne kosti. Jurček ga je kasneje začel panično iskati, a zaman. Šele ko ga starša sprašujeta, kje je Cene, jima pove, da je padel v prepad in da mu ni nič hujšega. Ni pa izdal, da so ga tja porinili njegovi prijatelji. Starša sta hitro poklicala reševalce, da bi rešili njunega sina. Ko so ga reševalci našli, je v maminem naročju povedal: »Jurčkovi prijatelji so me spravili v ja…« in izdahnil in umrl. 


Po tem dogodku se je Jurček odločil, da bo samo še resnico govoril in ne bo ničesar več prikrival. »Laž ima kratke noge!« si misli in gre s to mislijo v novi dan. 




https://www.canva.com/design/DAE80JENDGs/UjJaOxYbTq0EvuPixuWdSw/watch?utm_content=DAE80JENDGs&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)