Dan v nakupovalnem centru (Dobrota ni vedno sirota)

 Tema: Dobrota ni vedno sirota

Nekoč sta živela Tim in Gašper, ki sta bila zelo dobra prijatelja. Vsi so ju imeli zelo radi, bila sta prijazna, poštena in dobrosrčna dečka. Nekega dne se odločita, da gresta v nakupovalni center po nakupih. Tja se odpravita z avtobusom in ko prideta, zagledata trgovino z računalniškimi igricami. Takoj ob vstopu vidita svojo najljubšo igrico in se odločita, da jo bosta kupila.

 Ko prideta do blagajne, se Gašper spomni in v paniki zakriči: ,,Doma sem pozabil denarnico!“ Gašper ni vedel, kaj naj stori, Tim pa je ugotovil, da mu je mama ravno včeraj dala žepnino, zato Gašperju reče, da bo plačal on in da naj mu denar vrne, ko prideta nazaj domov. Gašper se strinja z njim in se mu zahvali. Oba sta bila zelo srečna, saj sta dobila prav to igrico, ki sta si jo vedno želela. Ker je bilo že pozno, sta se odločila, da se počasi odpravita domov, da staršev ne bo preveč skrbelo. Ko z avtobusom prideta domov, Gašper Timu res vrne denar, ki mu ga je prej posodil, nato pa se drug od drugega poslovita.

 Tim se kasneje odloči, da gre na sprehod s psom, saj je potreboval nekaj časa zase. Ko hodi po gozdu, od daleč vidi, da se svetloba od določene stvari odbija. Pride bližje in vidi, da je na tleh denar, in sicer prav tolikšna vsota, kot je bila ena računalniška igrica. Tim denar vzame in na koncu dneva opazi, da se splača pomagati prijatelju v stiski, saj se ti vse ,,dobro z dobrim vrača“.

TV



 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

``Laž ima krake noge´´ (Resnica in laž)

Zgodba o oranžnem ležalniku (Dobrota ni vedno sirota)

Denar ni merilo sreče (Denar in družba)